Przepis na tartę filo z kurkami

Tarta filo z kurkami

Przepis na makaron z bobem i boczkiem

Makaron z bobem i boczkiem

Przepis na ciasto z papierówkami i kruszonką cynamonową

Ciasto z papierówkami i kruszonką cynamonową

Przepis na domowego döner kebaba z kurczaka

Domowy döner kebab z kurczaka

Przepis na kluski śląskie

Kluski śląskie

Przepis na roladki serowe
Przepis na chutney z pomidorów i moreli
Przepis na ucierane babeczki

Muffiny z malinami

Polecane przepisy

Więcej przepisów

Pieczony seler

Seler to warzywo korzeniowe, którego zarówno liście jak i bulwa nadają się do spożycia. Liście selera idealnie podkreślą smak niejednej zupy oraz sprawdzą się jako dekoracja wielu dań. Z kolei lekko orzechowy, delikatny w smaku korzeń selera można gotować, piec,...
Czytaj dalej → about Pieczony seler

Patison w sosie serowym

Patison to okrągła, lekko spłaszczona dynia z wgłębieniami po bokach. Jego wygląd jest bardzo oryginalny. Skórka najczęściej jest białego koloru, ale niektóre odmiany są również żółte, zielone lub wielokolorowe. Spożywać można go na surowo, gotowanego, grillowanego lub pieczonego. Małe patisony,...
Czytaj dalej → about Patison w sosie serowym

Dżem z fig

Figa to niezwykle smaczny, słodki owoc, który idealnie sprawdza się podany na świeżo, suszony, jako składnik ciast, sałatek oraz baza dżemów. Najlepiej rośnie w słonecznych, ciepłych miejscach i jest mało wymagająca jeśli chodzi o glebę. W zależności od gatunku, skórka...
Czytaj dalej → about Dżem z fig

Okrągła cukinia faszerowana orzo

Cukinia to bardzo popularne warzywo uprawiane w większości ogródków warzywnych. Jako warzywo nie jest zbyt wymagająca, ma obfite plony i jest smaczna. W smaku cukinia jest delikatna, jej smak jest lekko słodki czasami pomieszany z goryczą. W kwestii kształtu jaki...
Czytaj dalej → about Okrągła cukinia faszerowana orzo

Szarlotka na cieście krucho-drożdżowym

Szarlotka na cieście krucho-drożdżowym to wilgotne i rozpływające się w ustach ciasto, które z pewnością Wam posmakuje. Ciasto to lubię robić zwłaszcza teraz, w okresie jesiennym, kiedy to dostępne jest wiele odmian świeżych jabłek. W szarlotce najbardziej lubię używać jabłek,...
Czytaj dalej → about Szarlotka na cieście krucho-drożdżowym

Bułeczki z kurczakiem i warzywami

Bułeczki z kurczakiem i warzywami to wytrawny wypiek, który podać można na śniadanie, jako przekąskę lub jako dodatek do barszczu czerwonego. Te wytrawne bułeczki są puszyste, mięciutkie i bardzo smaczne. Przygotowanie bułeczek zaczynam od zarobienia ciasta drożdżowego, które to składa...
Czytaj dalej → about Bułeczki z kurczakiem i warzywami

MeCooks to Blog Kulinarny z przepisami na każdą okazję.

MeCooks to blog kulinarny zawierający sprawdzone przepisy na każdą okazję - od szybkich i prostych obiadów, przez domowe wypieki, po dania bezmięsne, świąteczne i sezonowe. Znajdziesz tutaj inspiracje kuchni wegetariańskiej, tradycyjne dania mięsne oraz propozycje dla osób na diecie bezglutenowej.

Blog MeCooks powstał z pasji do gotowania i chęci dzielenia się przepisami krok po kroku, opatrzonymi zdjęciami i dokładnym opisem. Coraz częściej publikuję również przepisy w formie video, dzięki czemu jeszcze łatwiej możesz odwzorować daną potrawę.

Jeśli jesteś fanem domowych wypieków, MeCooks to miejsce idealne dla Ciebie. W kategorii Ciasta i Desery znajdziesz popularne przepisy na serniki, szarlotki, muffiny, ciasta z kremem, galaretką i bezą. Takie klasyki jak Makowa Panienka, Leśny Mech, Karpatka bez pieczenia, Ciasto Marchewkowe czy Ciasto Czekoladowe wśród czytelników cieszą się szczególnym zainteresowaniem.

Na blogu nie brakuje również dań bezglutenowych, w tym ciast i dań jarskich przygotowanych bez dodatku mąki pszennej. W kategorii Bez glutenu znajdziesz przepisy dostosowane do osób z nietolerancją glutenu.

Dania jednogarnkowe, takie jak zapiekanki, zupy (np. brokułowa, kalafiorowa, rosółflaczki) oraz klasyczne potrawy mięsne (bigoskebabwątróbka, kurczak z ryżem) mają swoje dedykowane miejsce w odpowiednich kategoriach.

Dla miłośników kuchni wegetariańskiej przygotowałam zbiór przepisów bazujących na warzywach i są wśród nich m.in. marchewka z groszkiem, risotto warzywne czy uszka z grzybami.

W kategorii Pieczywo znajdziesz przepisy na domowy chlebbułki pszenne, pitę, tortillę i bułki do burgerów - nieodłączny element domowego pieczenia.

Zabraknąć nie mogło również przepisów na sałatki, surówki i przekąski - w tym sałatkę gyrosdrwala, sałatkę jarzynową, buraczki zasmażanemizerięślimaki z ciasta francuskiego, roladki z tortilli, zarówno w wersji mięsnej, jak i wegetariańskiej z warzywami, kaszą, jajkiem czy serem.

Wygodne wyszukiwanie przepisów umożliwia sekcja „Index”, gdzie wystarczy wybrać składnik, a wyświetli się lista potraw, w których został on wykorzystany.

Jeśli cenisz prostą, sezonową kuchnię domową pełną smaku i praktycznych inspiracji to dobrze trafiłeś 🙂

a2064abb7770103a16febff20fb1a2e30ee04893a75a2fedb68282abbc700591?s=480&d=monsterid&r=g

Witaj na moim blogu!

Cześć! Mam na imię Aga i gotowanie to moja wielka pasja. Na blogu kulinarnym MeCooks dzielę się prostymi przepisami na sprawdzone i smaczne dania. Dziękuję, że tutaj jesteś i korzystasz z moich przepisów.

Znajdź mnie na kanałach społecznościowych.

Najnowsze przepisy na maila

Zapisz Mnie!

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
Przepisy kulinarne
rondel
Baza przepisów kulinarnych
Kulinarny Świat

Ostatnie komentarze

  • Iwona on Makaron z bobem i boczkiem: “Jeszcze nie dodawałam bobu do potraw. Ta propozycja zapowiada sie smacznie.lip 25, 16:50
  • Paulina on Makaron z bobem i boczkiem: “Pyszna inspiracja na obiad. Bób jem zazwyczaj solo, a tu fajnie wkomponowany.lip 25, 12:03
  • Martyna on Kluski śląskie: “Zrobione według Twojego przepisu – wyszły doskonale! Dzięki bardzo :))lip 24, 15:22
  • Agata on Kluski śląskie: “To prawda, kluski śląskie świetnie pasują do różnych dań. Proste, domowe i pyszne.lip 22, 15:50
  • Paulina on Kluski śląskie: “Klasyka, która nigdy się nie nudzi. Z sosem grzybowym smakują u nas najlepiejlip 22, 10:32