Shake bananowy z mango
Na co dzień piję bardzo dużo wody mineralnej, koniecznie niegazowanej.
Po soki sięgam rzadziej ale jeśli już to robię są to soki domowej roboty. Unikam kupnych soków, syropów czy napojów.
Mają one w sobie bardzo dużo cukru, nawet te light. Ilość owoców zawarta w sporej ilości kupnych soków, mimo napisu 100% często jest dużo niższa.
Nie ma to jak własnoręcznie przygotowywać w domu soki i napoje. Wiemy co do nich używamy, mieszać możemy całą masę różnych warzyw jak i owoców. Samo zdrowie.
Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog i Facebook: MeCooks

Składniki na shake bananowy z mango.
- 1 banan
- 1 średniej wielkości mango
- 150 g jogurtu naturalnego
- 250 ml mleka
- 1 łyżeczka mielonego cynamonu
- 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
Dodatkowo: cukier cynamonowy i bita śmietana do serwowania
Jak zrobić shake z bananami.
Do blendera wlej mleko, jogurt, cynamon oraz imbir. Dodaj pokrojonego banana i pokrojone w kostkę mango. Miksuj do uzyskania jednolitej i gładkiej konsystencji. Shake podawaj schłodzony z keksem bitej śmietany i posypany cukrem cynamonowym.

Warto wiedzieć robiąc shake z mango i banana.
Użyłam świeżego mango, gdyż ma ono bardziej wyrazisty smak niż to z puszki. Jeśli nie macie świeżego mango wtedy możecie oczywiście sięgnąć po to w puszce.
Jeśli chcemy dodać większą ilość bananów możemy to śmiało zrobić. Trzeba jednak wtedy też odpowiednio zwiększyć ilość mleka.
Lubisz banany? Sprawdź nasz przepis na Batona bananowego
zdrowa przyjemność 🙂