Napój pomarańczowy
|

Napój jabłkowo-pomarańczowy z imbirem

Orzeźwiający napój jabłkowo-pomarańczowy z dodatkiem imbiru, to świetny sposób na zaspokojenie pragnienia. Sprawdza się podany na ciepło lub na zimno, zarówno w upalne dni jak i chłodne wieczory.

Napój pomarańczowy
Napój

Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks

Składniki na napój jabłkowo-pomarańczowy.

  • 1,5 litra wody
  • 2 goździki
  • 1 laska cynamonu
  • 4 jabłka
  • 1 duża pomarańcz
  • 5 plasterków imbiru
  • 3 łyżki miodu

Jak zrobić napój jabłkowo-pomarańczowy z imbirem.

Jabłka obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki. Pomarańczy nie obieramy ze skórki, kroimy w plastry. Pokrojone owoce, goździki, cynamon i imbir łączymy z wodą. Gotujemy 20 minut na średnim ogniu. Na sam koniec dodajemy miód.

Napój pomarańczowy
Napój

Warto wiedzieć robiąc napój z jabłek i pomarańczy.

Nie dajmy miodu do gorącego napoju. Najlepiej, jeśli napój najpierw lekko wystudzimy i dopiero potem dodamy do niego miód.

Lubisz jabłka? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na Wegańskie ciasto czekoladowe z jabłkami.

Podsumowanie
recipe image
Nazwa przepisu
Napój jabłkowo-pomarańczowy z imbirem
Autor
Opublikowano
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas

Podobne przepisy

3 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *