Orzeźwiający napój jabłkowo-pomarańczowy z dodatkiem imbiru, to świetny sposób na zaspokojenie pragnienia. Sprawdza się podany na ciepło lub na zimno, zarówno w upalne dni jak i chłodne wieczory.

Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks
Składniki na napój jabłkowo-pomarańczowy.
- 1,5 litra wody
- 2 goździki
- 1 laska cynamonu
- 4 jabłka
- 1 duża pomarańcz
- 5 plasterków imbiru
- 3 łyżki miodu
Jak zrobić napój jabłkowo-pomarańczowy z imbirem.
Jabłka obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki. Pomarańczy nie obieramy ze skórki, kroimy w plastry. Pokrojone owoce, goździki, cynamon i imbir łączymy z wodą. Gotujemy 20 minut na średnim ogniu. Na sam koniec dodajemy miód.

Warto wiedzieć robiąc napój z jabłek i pomarańczy.
Nie dajmy miodu do gorącego napoju. Najlepiej, jeśli napój najpierw lekko wystudzimy i dopiero potem dodamy do niego miód.
Lubisz jabłka? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na Wegańskie ciasto czekoladowe z jabłkami.

♥ imbir 🙂 piję regularnie, zwłaszcza, że podnosi ciśnienie, a należę do osób o tym niskim.
Pozdrawiam 😀
Samo zdrowie idealne na tą porę roku i pochmurną pogodę 🙂
Idealne połączenie smaków. 😉