Imprezowa przekąska, którą świetnie sprawdzi się także w sezonie grillowym.
To jest chyba najprostszy i najkrótszy przepis jaki znajdziecie na tym blogu 🙂
Prosty nie oznacza banalny ani niesmaczny. Połączenie melona z szynką spodoba się głównie tym osobom, które lubią łączyć mięso z owocami.
Melona w takiej postaci podać można jako przekąskę w formie na zimno lub na ciepło np. podpieczonego na grillu.
Tak czy owak warto wypróbować, gdyż czas przygotowania to dosłownie 5 minut.
Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks
Składniki na melona z szynką.
- 1/2 melona
- opakowanie szynki parmeńskiej
Jak zrobić przystawkę z melona.
Dojrzałego, soczystego melona przekroić na pół. Następnie podzielić na 8 równych części. Każdą “łódeczkę” melona dokładnie owinąć plasterkiem szynki parmeńskiej.
Podawać samego albo z sosem balsamicznym.

Smacznego!
Warto wiedzieć robiąc melona z szynką parmeńską.

Użyłam melona Galia. Ma on lekko zielonawy kolor i miodowy posmak. Dość słodki.
Wykorzystałam jedno opakowanie szynki parmeńskiej. Miało ono łącznie 8 plasterków szynki. Jeśli chcecie zrobić więcej kawałków melona w szynce kupcie dwa albo i trzy opakowania szynki.
Lubisz szynkę parmeńską? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Zimną przekąskę z ogórka i szynki parmeńskiej.
Dodaj komentarz