Kiełbaski w cieście francuskim
||

Kiełbaski w cieście francuskim

Tym razem mam dla Was przepis na przekąskę, którą możecie podać gościom na przyjęciu, ale równie dobrze możecie ją zaserwować na śniadanie.

Kiełbaski w cieście francuskim
Kiełbaski

Podstawą tej przekąski jest ciasto francuskie i cienkie kiełbaski parówki. Jeśli macie siłę i chęci na zrobienie domowego ciasta francuskiego, polecam przepis na ciasto francuskie TUTAJ. Ja tym razem zdecydowałam się na zakup ciasta w sklepie. Nie jest ono drogie i według mnie jakością nie odbiega, aż tak bardzo od tego robionego w domu.

Jeśli macie gotowe ciasto francuskie, to należy je ułożyć na blacie kuchennym, pokryć musztardą i pociąć na cienkie paski. Tak przygotowanymi paskami owijać kiełbaski parówki. Na koniec wszystko smarujemy jajkiem i pieczemy. Jak sami widzicie przygotowanie kiełbasek w cieście francuskim jest szybkie i mało skomplikowane.

Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks

Składniki na kiełbaski w cieście francuskim.

  • 275 g ciasta francuskiego
  • 20 kawałków cienkiej parówki (6 cm długości każdy kawałek)
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 1 jajko

Jak zrobić kiełbaski w cieście francuskim.

Ciasto delikatnie rozwałkować, posmarować musztardą Dijon i musztardą francuską, po czym podzielić na 20 równych pasków o szerokości około centymetra każdy. Kolejno, pasami ciasta owinąć parówki. Owinięte ciastem kiełbaski posmarować roztrzepanym widelcem jajkiem. Kiełbaski piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, 40 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.

Warto wiedzieć robiąc kiełbaski w cieście francuskim.

Do kiełbasek dodać możemy cebulę. Trzeba ją wcześniej jednak delikatnie podsmażyć.

Lubisz ciasto francuskie? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na Przekąski z ciasta francuskiego z peperoni.

Podsumowanie
recipe image
Nazwa przepisu
Kiełbaski w cieście francuskim
Autor
Opublikowano
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas

Podobne przepisy

6 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *