Tym razem mam dla Was przepis na przekąskę, którą możecie podać gościom na przyjęciu, ale równie dobrze możecie ją zaserwować na śniadanie.

Podstawą tej przekąski jest ciasto francuskie i cienkie kiełbaski parówki. Jeśli macie siłę i chęci na zrobienie domowego ciasta francuskiego, polecam przepis na ciasto francuskie TUTAJ. Ja tym razem zdecydowałam się na zakup ciasta w sklepie. Nie jest ono drogie i według mnie jakością nie odbiega, aż tak bardzo od tego robionego w domu.
Jeśli macie gotowe ciasto francuskie, to należy je ułożyć na blacie kuchennym, pokryć musztardą i pociąć na cienkie paski. Tak przygotowanymi paskami owijać kiełbaski parówki. Na koniec wszystko smarujemy jajkiem i pieczemy. Jak sami widzicie przygotowanie kiełbasek w cieście francuskim jest szybkie i mało skomplikowane.
Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks
Składniki na kiełbaski w cieście francuskim.
- 27,5 dkg ciasta francuskiego
- 20 kawałków cienkiej parówki (6 cm długości każdy kawałek)
- 1 łyżka musztardy Dijon
- 2 łyżki musztardy francuskiej
- 1 jajko
Jak zrobić kiełbaski w cieście francuskim.
Ciasto delikatnie rozwałkować, posmarować musztardą Dijon i musztardą francuską, po czym podzielić na 20 równych pasków o szerokości około centymetra każdy. Kolejno, pasami ciasta owinąć parówki. Owinięte ciastem kiełbaski posmarować roztrzepanym widelcem jajkiem. Kiełbaski piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, 40 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.
Warto wiedzieć robiąc kiełbaski w cieście francuskim.
Do kiełbasek dodać możemy cebulę. Trzeba ją wcześniej jednak delikatnie podsmażyć.
Lubisz ciasto francuskie? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na Przekąski z ciasta francuskiego z peperoni.

Fajny przepis na pożywne danie dla rodziny. Gratuluje pomysłu i pozdrawiam serdecznie 🙂
Fajny pomysł na pyszną przekąskę, super na imprezki 🙂
Lubię takie ekspresowe przekąski 😉
Fajny pomysł 🙂 Spróbuję na pewno 🙂
Uwielbiam takie przekąski!
Prosto, szybko i smacznie 🙂 Doskonale sprawdza się na przyjęciach 🙂