Surówka ze świeżych warzyw
||||

Zdrowa surówka z ogórka i rzodkiewki

Rzodkiewka to takie warzywo, które smakuje pysznie nie tylko jako dodatek do kanapek czy sera białego.

Surówka ze świeżych warzyw
Surówka z ogórka i rzodkiewki

Połączona z innymi warzywami tworzy bardzo fajną surówkę, którą można jeść samą bądź jako dodatek do innych dań. Wczoraj zrobiłam tę prostą surówkę, a dzisiaj dzielę się z Wami na nią przepisem.

Do przygotowania surówki wykorzystałam zarówno rzodkiewkę jak i rzodkiew. Różnica między nimi jest taka, iż rzodkiew w smaku jest łagodniejsza od rzodkiewki. Całość delikatnie doprawiłam do smaku sokiem z cytryny. Wyszło świeżo i apetycznie.

Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks

Składniki na surówkę z rzodkiewki i ogórka.

  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 3 średniej wielkości białe rzodkwie
  • 1 ogórek sałatkowy
  • 1 mały pęczek szczypiorku
  • szczypta soli
  • 2 łyżki soku z cytryny

Jak zrobić surówkę z ogórka i rzodkiewki.

Rzodkiewki oraz ogórka kroimy w cienkie plasterki, rzodkiew w kostkę albo paski. Drobno kroimy szczypiorek. Wszystkie składniki mieszamy. Doprawiamy do smaku solą oraz sokiem z cytryny.

Warto wiedzieć robiąc surówkę z ogórka i rzodkiewki.

Zarówno rzodkiewki jak i rzodkiew nie powinny być zbyt duże, gdyż mogą okazać się łykowate w środku.

Lubisz surówki z rzodkiewki? Jeśli tak, wypróbuj nasz przepis Surówka z rzodkiewki i pomidora.

Podsumowanie
recipe image
Nazwa przepisu
Zdrowa surówka z ogórka i rzodkiewki
Autor
Opublikowano
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas

Podobne przepisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *