Roladki z tortilli w posypce z nachos, to pomysł na smaczną i fajnie się prezentującą przekąskę imprezową. Te roladki wypełnione są nadzieniem z serka, papryki oraz cebuli a także sałatą, pepperoni bądź salami oraz oliwkami. Z kolei na zewnątrz roladki pokryte są posypką z pokruszonych nachos o smaku serowym. Zachęcam was do sięgnięcia po poniższy przepis na roladki z tortilli w posypce z nachos i życzę smacznego.
Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks

Składniki na roladki z tortilli w posypce z nachos.
- 100 g nachos serowych
- 12 plastrów salami
- 18 plastrów pepperoni
- 80 g sałaty roszponki
- 5 sztuk tortilli kukurydzianej
- 30 g czerwonej cebuli
- 60 g czerwonej papryki
- 350 g serka kremowego
- garść czarnych oliwek
- garść zielonych oliwek
- 1/4 łyżeczka pieprzu
- szczypta soli

Jak zrobić roladki z tortilli w posypce z nachos.
Nachos włożyć do malaksera i zmiksować na konsystencje bułki tartej. Przesypać na półmisek bądź do plastikowego pojemnika.
W miseczce wymieszać 300 g serka kremowego wraz z pieprzem, solą, pokrojoną w kostkę papryką oraz cebulą. Każdą tortillę kukurydzianą dokładnie pokryć nadzieniem z serka, po czym na jednym z jej końców ułożyć obok siebie w rządku oliwki. Następnie rozłożyć salami, sałatę roszponkę, lekko docisnąć po czym zwinąć w roladkę. W trakcie zwijania lekko dociskać składniki dłonią i starać się, aby wszystkie znalazły się w roladce a nie poza nią. Roladki owinąć folią spożywczą lub folią aluminiową i włożyć na godzinę do lodówki. Po tym czasie wyjąć je z lodówki, wyrównać końce w każdej roladce odcinając je na równo nożem. Tak przygotowane roladki posmarować pozostałym serkiem i obtoczyć w pokruszonych nachos a następnie pokroić każdą na 6 kawałków. Roladki ułożyć na talerzyku do serwowania, przed podaniem przetrzymywać je w lodówce.

Warto wiedzieć robiąc roladki z tortilli w posypce z nachos.
Każda tortilla miała średnicę 18,5 centymetra. Łącznie wykorzystałam 5 sztuk tortilli a z podanych ilości uzyskałam 30 roladek.
Czerwoną cebulę zastąpić można szczypiorkiem lub cebulą szalotką. W tych roladkach używam sporą ilość czerwonej cebuli, jeśli zatem nie lubicie sporej ilości świeżej cebuli w roladkach, to możecie zmniejszyć jej ilość dodając jednocześnie więcej papryki czerwonej.
Sałatę roszponkę zastąpić można dowolną sałatą zieloną, rukolą lub szpinakiem.
Do roladek z salami dodaję oliwki zielone, natomiast do roladek z pepperoni używam oliwek czarnych.
Jeśli nie macie malaksera pokruszcie nachos przy pomocy tłuczka. Wsypcie je najpierw do plastikowego woreczka i skruszcie je poprzez oklepywanie woreczka tłuczkiem.
Lubisz roladki z tortilli? Jeśli tak, to wypróbuj nasz przepis na Roladki z tortilli z rukolą i suszonymi pomidorami.


Dodaj komentarz