Roladki z Camembert, żurawiną i roszponką
Jeśli lubicie połączenie sera z owocami oraz sałatą, to te roladki na bazie tortilli na pewno przypadną Wam do gustu. Robi się je w 10 minut a do ich przygotowania potrzebne jest 5 tylko składników. Nie ma potrzeby gotowania czegokolwiek, wykorzystane w roladkach składniki są albo suszone albo surowe albo zwyczajnie w świecie nie wymagają obróbki cieplnej. Ta prosta przekąska wyśmienicie sprawdza się na każdej imprezie, jest idealna na Sylwestra, spotkanie w gronie znajomych a także zabrana do pracy na lunch. Zachęcam Was zatem do sięgnięcia po poniższy przepis na roladki z Camembert, żurawiną i roszponką.
Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks

Składniki na roladki z Camembert, żurawiną i roszponką.
- 6 łyżeczek zielonego pesto
- 4 łyżki suszonej żurawiny
- 200 g sera Camembert
- 150 g sałaty roszponki
- 3 placki tortilli
Dodatkowo:
- wykałaczki

Jak zrobić roladki z Camembert, żurawiną i roszponką.
Każdy placek tortilli posmarować pesto, po czym ułożyć na nim sałatę roszponkę, posypać suszoną żurawiną i na jednej ze stron położyć jeden obok drugiego plastry sera Camembert. Placki zwinąć w roladki, zaczynając od strony pokrytej serem Camembert, po czym odkroić końce a następnie przekroić każdą roladkę na 4 części. Gotowe roladki spiąć wykałaczkami i ułożyć na talerzyku do serwowania. Przed podaniem przetrzymywać w lodówce, przykryte folią spożywczą.

Warto wiedzieć robiąc roladki z Camembert, żurawiną i roszponką.
Średnica każdego placka tortilli to 25 centymetrów. Te roladki przygotować można na tortilli pszennej, pełnoziarnistej czy kukurydzianej.
Sałaty roszponki nie kłaść na całym placku tortilli a pozostawić około 4-y centymetry puste na jednej ze stron. Dzięki temu każdą tortillę łatwiej będzie uformować w roladkę.
Z podanych ilości składników uzyskamy 12 sztuk roladek.
Lubisz roladki z tortilli? Jeśli tak, to wypróbuj nasz przepis na Roladki z tortilli w posypce z nachos.

