Roladki z tortilli w posypce z nachos przepis
||

Roladki z tortilli w posypce z nachos

Roladki z tortilli w posypce z nachos, to pomysł na smaczną i fajnie się prezentującą przekąskę imprezową. Te roladki wypełnione są nadzieniem z serka, papryki oraz cebuli a także sałatą, pepperoni bądź salami oraz oliwkami. Z kolei na zewnątrz roladki pokryte są posypką z pokruszonych nachos o smaku serowym. Zachęcam was do sięgnięcia po poniższy przepis na roladki z tortilli w posypce z nachos i życzę smacznego.

Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks

Roladki z tortilli w posypce z nachos przepis
Roladki w posypce z nachos

Składniki na roladki z tortilli w posypce z nachos.

  • 100 g nachos serowych
  • 12 plastrów salami
  • 18 plastrów pepperoni
  • 80 g sałaty roszponki
  • 5 sztuk tortilli kukurydzianej
  • 30 g czerwonej cebuli
  • 60 g czerwonej papryki
  • 350 g serka kremowego
  • garść czarnych oliwek
  • garść zielonych oliwek
  • 1/4 łyżeczka pieprzu
  • szczypta soli
Roladki z tortilli w posypce z nachos przepis
Roladki w posypce z nachos

Jak zrobić roladki z tortilli w posypce z nachos.

Nachos włożyć do malaksera i zmiksować na konsystencje bułki tartej. Przesypać na półmisek bądź do plastikowego pojemnika.

W miseczce wymieszać 300 g serka kremowego wraz z pieprzem, solą, pokrojoną w kostkę papryką oraz cebulą. Każdą tortillę kukurydzianą dokładnie pokryć nadzieniem z serka, po czym na jednym z jej końców ułożyć obok siebie w rządku oliwki. Następnie rozłożyć salami, sałatę roszponkę, lekko docisnąć po czym zwinąć w roladkę. W trakcie zwijania lekko dociskać składniki dłonią i starać się, aby wszystkie znalazły się w roladce a nie poza nią. Roladki owinąć folią spożywczą lub folią aluminiową i włożyć na godzinę do lodówki. Po tym czasie wyjąć je z lodówki, wyrównać końce w każdej roladce odcinając je na równo nożem. Tak przygotowane roladki posmarować pozostałym serkiem i obtoczyć w pokruszonych nachos a następnie pokroić każdą na 6 kawałków. Roladki ułożyć na talerzyku do serwowania, przed podaniem przetrzymywać je w lodówce.

Roladki z tortilli w posypce z nachos przepis
Roladki w posypce z nachos

Warto wiedzieć robiąc roladki z tortilli w posypce z nachos.

Każda tortilla miała średnicę 18,5 centymetra. Łącznie wykorzystałam 5 sztuk tortilli a z podanych ilości uzyskałam 30 roladek.

Czerwoną cebulę zastąpić można szczypiorkiem lub cebulą szalotką. W tych roladkach używam sporą ilość czerwonej cebuli, jeśli zatem nie lubicie sporej ilości świeżej cebuli w roladkach, to możecie zmniejszyć jej ilość dodając jednocześnie więcej papryki czerwonej.

Sałatę roszponkę zastąpić można dowolną sałatą zieloną, rukolą lub szpinakiem.

Do roladek z salami dodaję oliwki zielone, natomiast do roladek z pepperoni używam oliwek czarnych.

Jeśli nie macie malaksera pokruszcie nachos przy pomocy tłuczka. Wsypcie je najpierw do plastikowego woreczka i skruszcie je poprzez oklepywanie woreczka tłuczkiem.

Lubisz roladki z tortilli? Jeśli tak, to wypróbuj nasz przepis na Roladki z tortilli z rukolą i suszonymi pomidorami.

Roladki z tortilli w posypce z nachos przepis
Roladki w posypce z nachos
Podsumowanie
recipe image
Nazwa przepisu
Roladki z tortilli w posypce z nachos
Autor
Opublikowano
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas

Podobne przepisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *