Gazpacho z ogórkiem
|

Gazpacho z ogórka

Uwaga, pierwszy filmik dokumentujący moje kulinarne wojaże już jest 😉

Gazpacho z ogórka z cukierkiem z mozzarellą
Ogórkowe gazpacho

Muszę Wam powiedzieć, iż nakręcenie takiego filmiku to jest kawał ciężkiej pracy. Danie, które robię w dzisiejszym filmiku to gazpacho z ogórka. Jest to proste danie i niezbyt czasochłonne. Bardzo fajnie sprawdza się jako przystawka albo mała przekąska.

Ja poza cukierkami z mozzarellą przygotowałam jeszcze krewetki w tempurze. Zarówno krewetki jak i mozzarella skomponowały się pysznie z gazpacho.

Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks

Składniki na gazpacho z ogórka.

  • 1 ogórek sałatkowy
  • 1 mała papryka
  • 1 zielona cebulka
  • 1 mały ząbek czosnku
  • 1/3 łyżeczka soli
  • szczypta białego pieprzu
  • 150 ml wody
  • 2 płaty ciasta filo
  • 1 opakowanie małych kulek mozzarelli
  • 2 łyżki mielonych migdałów
  • 1 jajko
  • olej do smażenia

Jak przygotować gazpacho z ogórka.

Zobacz wideo 🙂

Warto wiedzieć robiąc gazpacho z ogórka.

Ciastem filo należy dokładnie i szczelnie pokryć mozzarellę w przeciwnym razie wypłynie ona z cukierka w trakcie smażenia. Można użyć podwójnej warstwy ciasta, będzie bezpieczniej 🙂

Lubisz ogórki? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na Zimną przekąskę z ogórka i szynki parmeńskiej.

Podsumowanie
recipe image
Nazwa przepisu
Gazpacho z ogórka
Autor
Opublikowano
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas

Podobne przepisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *