Uwaga, pierwszy filmik dokumentujący moje kulinarne wojaże już jest 😉

Muszę Wam powiedzieć, iż nakręcenie takiego filmiku to jest kawał ciężkiej pracy. Danie, które robię w dzisiejszym filmiku to gazpacho z ogórka. Jest to proste danie i niezbyt czasochłonne. Bardzo fajnie sprawdza się jako przystawka albo mała przekąska.
Ja poza cukierkami z mozzarellą przygotowałam jeszcze krewetki w tempurze. Zarówno krewetki jak i mozzarella skomponowały się pysznie z gazpacho.
Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks
Składniki na gazpacho z ogórka.
- 1 ogórek sałatkowy
- 1 mała papryka
- 1 zielona cebulka
- 1 mały ząbek czosnku
- 1/3 łyżeczka soli
- szczypta białego pieprzu
- 150 ml wody
- 2 płaty ciasta filo
- 1 opakowanie małych kulek mozzarelli
- 2 łyżki mielonych migdałów
- 1 jajko
- olej do smażenia
Jak przygotować gazpacho z ogórka.
Zobacz wideo 🙂
Warto wiedzieć robiąc gazpacho z ogórka.
Ciastem filo należy dokładnie i szczelnie pokryć mozzarellę w przeciwnym razie wypłynie ona z cukierka w trakcie smażenia. Można użyć podwójnej warstwy ciasta, będzie bezpieczniej 🙂
Lubisz ogórki? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na Zimną przekąskę z ogórka i szynki parmeńskiej.

Dodaj komentarz