Wielkanoc jest za progiem i z tej okazji mam dla Was dzisiaj przepis na potrawę, która idealnie wpasowuje się w wielkanocny klimat.

Wiadomo, iż jajka są nieodzownym elementem Wielkanocy i w różnej postaci zagoszczą pewnie w tym roku na każdym wielkanocnym stole.
Jeśli poza sprawdzonymi przepisami macie ochotę na wypróbowanie czegoś nowego, koniecznie wypróbujcie poniższy przepis na jajka nadziewane tuńczykiem.
Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks
Składniki na jajka faszerowane tuńczykiem.
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 15 liści czosnku niedźwiedziego
- 1 puszka tuńczyka w oleju bądź w sosie własnym
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- 1 łyżka kwaśnej śmietany
Jak zrobić jajka faszerowane tuńczykiem.
Tuńczyka odcedzić z zalewy, każde jajko przekroić na pół. Do blendera włożyć pokrojony czosnek niedźwiedzi, odcedzonego tuńczyka, sól, pieprz, śmietanę oraz żółtka z ugotowanych jajek. Zmiksować. Gotową masą wypełnić każdą z połówek jajka. Schłodzić w lodówce.

Warto wiedzieć robiąc jajka z tuńczykiem.
Zamiast czosnku niedźwiedziego można użyć szczypiorku.
Lubisz jajka faszerowane? Jeśli tak, wypróbuj nasz przepis na Jajka faszerowane buraczkiem.

Dodaj komentarz