Jajka nadziewane tuńczykiem
||||

Jajka faszerowane tuńczykiem

Wielkanoc jest za progiem i z tej okazji mam dla Was dzisiaj przepis na potrawę, która idealnie wpasowuje się w wielkanocny klimat.

Jajka nadziewane tuńczykiem
Jajka faszerowane tuńczykiem

Wiadomo, iż jajka są nieodzownym elementem Wielkanocy i w różnej postaci zagoszczą pewnie w tym roku na każdym wielkanocnym stole.

Jeśli poza sprawdzonymi przepisami macie ochotę na wypróbowanie czegoś nowego, koniecznie wypróbujcie poniższy przepis na jajka nadziewane tuńczykiem.

Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks

Składniki na jajka faszerowane tuńczykiem.

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 15 liści czosnku niedźwiedziego
  • 1 puszka tuńczyka w oleju bądź w sosie własnym
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany

Jak zrobić jajka faszerowane tuńczykiem.

Tuńczyka odcedzić z zalewy, każde jajko przekroić na pół. Do blendera włożyć pokrojony czosnek niedźwiedzi, odcedzonego tuńczyka, sól, pieprz, śmietanę oraz żółtka z ugotowanych jajek. Zmiksować. Gotową masą wypełnić każdą z połówek jajka. Schłodzić w lodówce.

Jaja faszerowane tuńczykiem
Jajka z tuńczykiem

Warto wiedzieć robiąc jajka z tuńczykiem.

Zamiast czosnku niedźwiedziego można użyć szczypiorku.

Lubisz jajka faszerowane? Jeśli tak, wypróbuj nasz przepis na Jajka faszerowane buraczkiem.

Podsumowanie
recipe image
Nazwa przepisu
Jajka faszerowane tuńczykiem
Autor
Opublikowano
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas

Podobne przepisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *