Smoothie ze świeżych owoców jest świetnym sposobem na szybkie zaspokojenie głodu. Rewelacyjnie sprawdza się podane na śniadanie, lunch czy podwieczorek. Moja miłość do smoothies trwa nadal a teraz nawet bardziej aniżeli przedtem, gdyż mamy już mnóstwo świeżych owoców. Można zatem eksperymentować, łączyć smaki i szukać nowych. Poniżej przepis na smoothie truskawkowe z mango, kiwi i bananem z dodatkiem jogurtu naturalnego. Podałam z odrobiną płatków kukurydzianych.
Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks

Składniki na smoothie z truskawek i mango.
- 2 kiwi
- 1 banan
- 1 mango
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka soku z limonki
- 10 dkg świeżych truskawek
- 25 dkg jogurtu naturalnego
- 2-u centymetrowy kawałek imbiru
- 2 łyżki płatków kukurydzianych
Jak zrobić smoothie truskawkowe z mango.
Do blendera włożyć pokrojonego na kawałki owoce. Dodać miód, sok z limonki, jogurt naturalny oraz starty na tarce imbir. Zmiksować na jednolitą konsystencję. Smoothie podawać w szklance samo lub z odrobiną płatków kukurydzianych.
Smacznego!

Warto wiedzieć robiąc smoothie.
Sok z limonki zastąpić można sokiem z cytryny.
W sezonie warto sięgnąć po świeże truskawki. Jeśli takich nie macie użyjcie mrożonych.
Szukasz przepisów na napoje owocowe? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Shake bananowy.
zdrowo i pysznie!