Roladki naleśnikowe z jajkiem i serem, to propozycja na szybką przekąskę. Podstawą tych roladek są puszyste naleśniki marchewkowe wypełnione nadzieniem z jajka, sera cheddar, marchewki oraz kiełków. W nadzieniu nie mogło zabraknąć majonezu, który łączy ze sobą wszystkie składniki oraz nadaje całości pysznego smaku. Przygotowanie roladek zaczynam od usmażenia naleśników. W tych roladkach postawiłam na naleśniki marchewkowe, ale roladki zrobić można również na bazie naleśników szpinakowych. Przepis na naleśniki szpinakowe znajdziecie TUTAJ. Naleśniki marchewkowe robię według przepisu, którym dzieliłam się już z wami wcześniej na tym blogu, poniżej zamieszczam do niego odnośnik. Po usmażeniu naleśniki studzę, gdyż w momencie nakładania na nie nadzienia nie mogą być ciepłe.
Nadzienie do naleśników robię z intensywnego w smaku sera cheddar, ugotowanych na twardo jajek oraz świeżej marchwi. Do nadzienia nie dodaję kiełków, lecz posypuję nimi rozsmarowane już na naleśnikach nadzienie. Po posmarowaniu naleśników nadzieniem i posypaniu go kiełkami, zwijam je w rulon, który kroję na mniejsze kawałki. Kawałki ustawiam na talerzyku, zdobię kiełkami i marchewką i jeśli robię je z wyprzedzeniem, to owijam talerz z roladkami folią spożywczą i wkładam do lodówki. Te roladki naleśnikowe z powodzeniem przygotować można na dzień przed podaniem, gdyż smakują równie dobrze następnego dnia wyjęte z lodówki. To danie jarskie jest świetne na domówki, imprezy okolicznościowe oraz przygotowane bez okazji na przykład na kolację. Sprawdza się również podane na śniadanie oraz na lunch. Zachęcam was do sięgnięcia po poniższy przepis na roladki naleśnikowe z jajkiem i serem i życzę smacznego.
Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks

Składniki na roladki naleśnikowe z jajkiem i serem.
- 4 naleśniki marchewkowe
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 4 łyżki kiełków
- 4 łyżki majonezu
- 5 dkg tartego sera cheddar
- 5 dkg marchwi pokrojonej w słupki
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
Dodatkowo:
- kiełki oraz pokrojona w słupki marchew do dekoracji

Jak zrobić roladki naleśnikowe z jajkiem i serem.
Naleśniki marchewkowe przygotować według przepisu TUTAJ.
Ugotowane jajka pokroić w średniej wielkości kostkę i włożyć do miski. Dodać tarty ser cheddar, pokrojoną w słupki marchew, sól, pieprz oraz majonez. Wymieszać. Na każdym naleśniku rozprowadzić krem jajeczny, po wierzchu posypać kiełkami i zwinąć w rulon. Rulon przekroić na cztery części, po czym każdą z nich ustawić w pozycji pionowej i udekorować marchewką oraz kiełkami.

Warto wiedzieć robiąc roladki naleśnikowe z jajkiem i serem.
Ser cheddar starłam na dużych oczkach tarki.
Sięgnęłam po mieszankę różnych kiełków, ale postawić można tylko i wyłącznie na jeden rodzaj kiełków na przykład kiełki z brokuła czy fasoli mung.
Z podanych ilości składników wychodzi 16 sztuk roladek.
Marchew zamiast kroić w słupki, można zetrzeć na dużych oczkach tarki.
Lubisz roladki z naleśników? Jeśli tak, to wypróbuj nasz przepis na Roladki naleśnikowe z łososiem.


Świetne odmiany nalesników. Marchewkowe chętnie bym spróbowała
Muszę powiedzieć, że wyglądają świetnie. Nigdy nie wpadłam na pomysł z naleśnikami