Pasta z białej fasoli, to pasta którą przygotować można bardzo szybko. Jest sycąca, kremowa a do tego smakuje świetnie podana na pieczywie tostowym, chrupkim oraz z warzywami.
Najlepiej w paście sprawdzi się biała fasola z puszki. Nie trzeba niczego namaczać, gotować, odczekiwać. Po prostu wrzucasz fasolę z odrobiną zalewy do blendera, dodajesz czosnek, cytrynę i przyprawy. Miksujesz i gotowe.
Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks

Składniki na paste z białej fasoli.
- 25 dkg białej fasoli z puszki
- 40 ml zalewy z fasoli
- 50 ml oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- szczypta pieprzu
- 10 dkg czosnku niedźwiedziego
Jak zrobić paste z białej fasoli.
Do blendera włożyć fasolę wraz z zalewą, oliwę, sok z cytryny, pieprz oraz drobno krojony czosnek niedźwiedzi. Zmiksować na masę o jednolitej, kremowej konsystencji.

Smacznego!
Warto wiedzieć robiąc pastę z białej fasoli.
Użyłam fasoli z puszki. Zrobienie pasty z takiej fasoli to kwestia 3 minut. Możecie oczywiście ugotować sami fasolę jeśli macie białą fasolę w ziarnach. Wcześniej namoczcie taką fasolę w wodzie najlepiej przez całą noc.
Jeśli chcecie aby pasta była bardziej płynna dodajcie więcej zalewy z fasoli.
Lubisz pasty kanapkowe? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Guacamole z awokado.
Dodaj komentarz