Jajka faszerowane wszyscy znają i większość z nas robi. Jajka robione w taki sposób najczęściej podajemy na stół w okresie świątecznym.
W tym roku Święta Wielkanocne nieco będą różnić się od dotychczas spędzanych przeze mnie świąt. Myślę, iż u Was będzie podobnie. Nie spodziewam się gości i raczej spędzę święta tylko z mężem.
Postanowiłam zatem, iż niektóre dania które normalnie podałabym w czasie świąt będę serwować przy weekendzie. Jajka faszerowane tak naprawdę są świetną opcją śniadaniową i w taki sposób właśnie obecnie nimi się zajadam.
Propozycja jaką mam dla Was to jajka faszerowane kremem z awokado. Jeśli macie zatem w domu awokado i serem kremowy to zróbcie jajka faszerowane już dzisiaj.
Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks

Składniki na jajka faszerowane.
- 4 jajka
- 1 awokado
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- szczypta soli
- 4 łyżki serka kremowego np. Philadelphia
- różowy pieprz do dekoracji
Jak zrobić jajka faszerowane kremem z awokado.
Jajka ugotować na twardo. Powinno to zająć 8-9 minut. Wystudzić, obrać i przekroić wzdłuż na dwie połowy. Oddzielić białka od żółtek.
Awokado obrać. Włożyć do miski i rozgnieść widelcem. Do rozgniecionego awokado dodać żółtka jajek, szczyptę soli, serek kremowy oraz sok z cytryny. Wymieszać a następnie zmiksować na masę o jednolitej konsystencji.
Każdą połówkę jajka wypełnić kremem. Krem nałożyć można łyżką lub za pomocą rękawa cukierniczego z tylką.
Jajka po wierzchu posypać różowym pieprzem. Schłodzić w lodówce.

Smacznego!
Warto wiedzieć robiąc faszerowane jajka.
Do masy z awokado koniecznie trzeba dodać sok z cytryny lub z limonki. Jeśli tego nie zrobimy awokado bardzo szybko nam ściemnieje.
Jajka muszą być ugotowane na twardo. Zbyt płynne żółtko sprawi, iż masa będzie zbyt płynna.
Lubisz jajka faszerowane? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Jajka faszerowane buraczkiem.
Dodaj komentarz