Szybkie śniadanie nie musi być nudne, a wręcz przeciwnie, może być smaczne, a do tego przygotowane bez większego wysiłku.

Nie należę do osób, które rano spędzają wieczność czasu w kuchni po to tylko, żeby przygotować śniadanie. To, że coś jest robione szybko nie oznacza, że jest niesmaczne.
Moja dzisiejsza propozycja dla Was, to propozycja na śniadanie, którego przygotowanie zajmie Wam dosłownie kilka chwil.
Fasola “baked beans” serwowana bez dodatków nie wszystkim smakuje. Liczba jej fanów zwiększa się kiedy dodamy do niej ser, a gdy jeszcze dodatkowo dorzucimy kiełbaski to myślę, że mało będzie takich osób które powiedzą “nie” porcji takiej fasolki.
Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks
Składniki na fasolkę w sosie pomidorowym.
- puszka fasoli w sosie pomidorowym tzw. “baked beans”
- 2 cienkie parówki
- 4 łyżki żółtego sera np. Ementaler
- 1 łyżka sosu barbecue
Jak zrobić fasolkę z serem i parówką.
Do garnka wlewamy fasolkę “baked beans” i pokrojone drobno kiełbaski. Gotujemy na małym ogniu przez 3 minuty. Pod koniec gotowania dodajemy tarty ser żółty. Podajemy z odrobiną sosu barbecue i tostami. Pycha!
Warto wiedzieć robiąc fasolkę w sosie pomidorowym.
Zamiast kiełbasek możemy użyć boczku. Fasolka z dodatkiem tylko żółtego sera smakuje równie pysznie.
Lubisz groch albo fasolkę? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na Zupę fasolową z ziołami.

Dodaj komentarz