Oficjalnie, baton Mars z płatkami to jedna z lepszych rzeczy jakie kiedykolwiek jadłam.
Podstawą tego batonu jest nic innego jak wszystkim bardzo dobrze znany baton Mars.
Całość jest bajecznie prosta do wykonania.
Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog i Facebook: MeCooks
Składniki na baton Mars z płatkami.
- 7 dkg masła bez soli + odrobina masła do natarcia blachy
- 3 łyżki syropu klonowego
- 6 batonów Mars (58 gr każdy)
- 20 dkg płatków kukurydzianych
Dodatkowo: papier do pieczenia i forma na ciasto.

Jak zrobić baton Mars z płatkami.
Do garnka włożyć masło i syrop klonowy. Rozpuścić na małym ogniu cały czas mieszając. Kiedy rozpuszczone, dodać pokrojone na małe kawałki batony. Mieszać do momentu, w którym batony całkowicie się rozpuszczą a masa będzie jednolita.
Garnek ściągnąć z ognia. Do masy wsypać płatki kukurydziane. Bardzo delikatnie wymieszać.
Formę na ciasto posmarować po spodzie masłem lub margaryną, a następnie wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć gotową masę do formy, rozprowadzić równo delikatnie przyklepując po wierzchu metalową łyżką.
Schłodzić przez co najmniej godzinę w lodówce. Po wyjęciu z lodówki podzielić na kawałki, wielkość według uznania.
Batony przechowywać w lodówce.

Warto wiedzieć robiąc baton z płatkami.
Forma jakiej użyłam miała wielkość 21 na 31 centymetrów i była prostokątnego kształtu.
Lubisz batony? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Bezglutenowe batony.
Dodaj komentarz