Połączenie krewetek z awokado, grejpfrutem i orzechami nerkowca jest prawdziwą ucztą smaków. Ta sałatka z krewetkami i awokado nie tylko pysznie smakuje, jest również sycąca. Grejpfrut połączony z krewetkami i awokado sprawia, iż sałatka ma intensywnie cytrusowy i niepowtarzalny smak.

Poniższa sałatka jest idealna dla wszystkich tych, którzy szukają przepisu na szybką i zdrową przekąskę. Wiem, iż wiele osób niekoniecznie lubi krewetki. Jeśli Ty także należysz do tej grupy osób, zastąp krewetki grillowaną piersią z kurczaka.
Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks
Składniki na sałatkę z awokado.
- 1 awokado
- 1 szklanka podgotowanych krewetek
- opakowanie sałaty (najlepiej mix sałat, 15 dkg)
- 1/2 grejpfruta
- 2 łyżki orzechów nerkowca
Sos:
- szczypta soli
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1/4 łyżeczki drobno krojonej papryczki chili
- 2 łyżki oliwy
Jak zrobić sałatkę z krewetek i awokado.
Krewetki przed dodaniem do sałatki muszą być podgotowane. Najlepiej jest zatem kupić gotowe krewetki.
W małym kubku wymieszać szczyptę soli, oliwę, drobno krojone chili i sok z cytryny.
Do miski włożyć pokrojoną sałatę, krewetki, pokrojone w paski awokado, kawałeczki grejpfruta i orzechy nerkowca. Całość zalać sosem z kubeczka.

Warto wiedzieć robiąc sałatkę z awokado i krewetek.
Pamiętajmy, aby z grejpfruta usunąć białą skórkę. Jest ona bardzo gorzka i jeśli jej nie zdejmiemy sałatka będzie mieć gorzkawy smak.
Lubisz awokado? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na Tosty z awokado.

Dodaj komentarz