Pomidorki koktajlowe to niewielkie pomidory, które idealnie nadają się do sałatek, tart, sosów a także zup. Użyte jajko dodatek prezentują się znakomicie i nadają uroku niejednemu daniu.
Pomidorki i bazylia to pyszne połączenie znane nie od dzisiaj. Połączenie to znaleźć możemy głównie w zupach i sosach. Ja postawiłam na przystawkę na zimno. Dodałam do niej jeszcze ser feta.
Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks

Składniki na nadziewane pomidorki.
- 25 dkg pomidorków koktajlowych
- pęczek świeżej bazylii
- 10 dkg sera feta
Jak zrobić pomidorki nadziewane fetą.
Pomidorki umyć, odciąć kawałek wierzchniej, górnej warstwy (czubek pomidora). Wyjąć pestki i miąższ.
Ser feta włożyć do miseczki. Dodać drobno posiekaną bazylię. Zmiksować.
Każdego pomidorka wypełnić masą z fety i bazylii. Schłodzić w lodówce.

Smacznego!
Warto wiedzieć robiąc nadziewane pomidorki.
Odcinamy tylko kawałek góry pomidora, na tyle aby być w stanie łatwo wybrać pestki i miąższ.
Jeśli bazylię posiekacie bardzo drobno nie ma potrzeby miksowania sera.
Lubisz szybkie przystawki? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Pikantne kulki serowe.
Dodaj komentarz