Dziś rano jak zwykle nie mogłam się dobudzić. Było zatem na standardzie.
Pomimo wczesnego chodzenia spać mam często takie poranki kiedy jestem jak Zombie.
Nie pomaga kawa, nie pomaga mocna herbata. Nie pomaga nic.
Ale dzisiaj rano mnie olśniło i postawiłam na koktajl. Tak sobie pomyślałam, że jeśli on mi nie pomoże to już nic mi nie pomoże 😀
Powstał w dwie minuty. Dosłownie. Koktajl z truskawkami, którymi jak wiadomo zawalona jest moja lodówka, z sokiem świeżo wyciśniętym z pomarańczy i …uwaga, uwaga – ze szpinakiem.
Nie robiłam nigdy wcześniej tego połączenia więc dla mnie była to zupełna nowość. Ku mojemu zaskoczeniu, pyszna nowość.
I faktycznie rozbudziłam się ale jednocześnie zrobiłam się pełna jak bąk. Jak to mówią, nie można mieć wszystkiego 😀
Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog i Facebook: MeCooks

Składniki na koktajl szpinakowy.
- 10 dkg świeżego szpinaku
- 30 dkg świeżych truskawek
- 200 ml świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego
- 200 ml wody niegazowanej
Jak zrobić koktajl truskawkowy.
Szpinak umyć, lekko osuszyć na papierowym ręczniku.
Truskawki umyć, usunąć szypułki.
Do blendera włożyć szpinak, truskawki, świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy oraz wodę niegazowaną. Zmiksować.

Warto wiedzieć robiąc koktajl z truskawek i szpinaku.
Sok pomarańczowy zastąpić możemy sokiem z mandarynek. Nie używajmy soku z kartonu. Ma w sobie dużo cukru i zupełnie nie smakuje tak jak ten świeżo wyciskany.
Do koktajlu możemy dodać lód.
Użyłam świeżego szpinaku. Taki jest najlepszy. Mrożony szpinak do koktajlu nie bardzo mi pasuje.
Lubisz truskawki? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na Szybki torcik z truskawkami.
Dodaj komentarz